Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Μεσημβρινός Πνευμόνων

Οι πνεύμονες καθαρίζουν το αίμα εμπλουτίζοντας το με οξυγόνο και αποβάλλοντας το διοξείδιο του άνθρακα.

Στις Εναλλακτικές Θεραπείες (Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική) λέμε ότι η εισπνοή του αέρα είναι η πρόσληψη της Ζωτικής Ενέργειας (CHI) από τον έξω (από εμάς) κόσμο. Η διαδικασία της αναπνοής είναι ακούσια αλλά και εκούσια. Σίγουρα γνωρίζετε τι συμβαίνει όταν προσπαθήσετε να σταματήσετε την διαδικασία της αναπνοής. Πιο φιλοσοφικά η αναπνοή είναι και η πηγή ζωής στον οργανισμό μας. Όταν η διαδικασία της αναπνοής δεν είναι φυσιολογική, η ικανότητα λήψης της ζωής είναι μειωμένη με αντίστοιχες επιπτώσεις τόσο στο σωματικό όσο και στο ψυχολογικό μας πεδίο.

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Όταν η ενέργεια των Πνευμόνων είναι σε έλλειψη.

Όταν η ενέργεια των Πνευμόνων είναι σε έλλειψη υπάρχει δυσκολία στην αποβολή του διοξειδίου του άνθρακα από τον οργανισμό. Κατά συνέπεια το αίμα δεν οξυγονώνεται επαρκώς με αποτέλεσμα να σχηματίζεται πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη ιών, βακτηρίων και άλλων μικροσκοπικών οργανισμών. Μια πρώτη συνέπεια είναι τα συχνά κρυολογήματα .

Η σωστή αναπνοή διώχνει την ένταση από το σώμα. Μια ελλειπτική αναπνοή θα συσσωρεύσει ένταση στο σώμα με πρώτο σημείο τους ώμους.
Οι άνθρωποι με έλλειψη ενέργειας στους πνεύμονες έχουν συχνά τάσεις παχυσαρκίας ( ή παχυσαρκία μπορεί να είναι και συνδυασμός περισσοτέρων μεσημβρινών). νοιώθουν ένα βάρος στο κεφάλι, που οφείλεται στην κακή κυκλοφορία του αίματος και έλλειψη οξυγόνου και υποφέρουν από συμφόρηση των πνευμόνων και βήχα. Όταν μειώνεται επιπλέον η ενέργεια η συμφόρηση γίνεται χρόνια, καθώς οι πνεύμονες δεν καταφέρνουν να καταπολεμήσουν την λιμνάζουσα κατάσταση. Ο βήχας γίνεται εντονότερος αλλά δεν βγάζει πολλή βλέννα.

Τα ψυχολογικά προβλήματα που συνδέονται με την έλλειψη ενέργειας στους πνεύμονες είναι το άγχος, η απώλεια διανοητικής οξυδέρκειας, κατάθλιψη και υπερευαισθησία Η δυσκολία στην αναπνοή συχνά προκαλεί συναισθηματικές διαταραχές ακόμα και υστερία.

Όταν ο Μεσημβρινός των πνευμόνων έχει πλεόνασμα ενέργειας.

Ο έντονος βήχας που ανεβάζει πολλή βλέννα είναι σημάδι υπερβολικής ενέργειας παγιδευμένης στους πνεύμονες. Συχνά ο έντονος βήχας ενός καπνιστή, ειδικά όταν πρόκειται για ένα υγιές και δυνατό άτομο, προέρχεται από υπερβολική ενέργεια στους πνεύμονες. Συνήθως όποιος πάσχει από τέτοιο βήχα, πάσχει και από ρινική συμφόρηση. Είναι επίσης επιρρεπής σε άσθμα και βρογχίτιδα Οι μύες του θώρακα είναι συχνά σε ένταση ιδιαίτερα γύρω από τον μεσημβρινό των πνευμόνων.
Ψυχολογικά οι άνθρωποι με υπερβολική ενέργεια στον μεσημβρινό των πνευμόνων κινδυνεύουν να γίνουν μανιακοί και υπερβολικά αγχώδεις με τις λεπτομέρειες, αναστενάζουν πολύ προσπαθώντας να αποβάλλουν την ένταση. Αισθάνονται καταπιεσμένοι και δυσκολεύονται να εκφράσουν την αγάπη τους με την σεξουαλική επαφή.

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“Sunsets are proof that no matter what happens
every day can end beautifully ”
Kristen Butler

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Ενσυνείδητη διατροφή

Ενσυνείδητη διατροφή

Τι είναι η ενσυνείδητη διατροφή; Η ιδέα της ενσυνειδητότητας δεν είναι καινούργια, αλλά σίγουρα αυξάνεται σε δημοτικότητα. Η ενσυνειδητότητα μπορεί να οριστεί ως μια "ποιότητα της συνείδησης που χαρακτηρίζεται από συνεχή προσοχή ή καλύτερα παρατήρηση στις εμπειρίες,...

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Η ευγνωμοσύνη περιλαμβάνει την εκδήλωση εκτίμησης για τα πράγματα στη ζωή που έχουν νόημα ή αξία για εσάς. Το να αφιερώνετε από ένα έως και 10 λεπτά την ημέρα για να παρατηρήσετε και να αναγνωρίσετε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα μπορεί να φωτίσει την προοπτική σας, να ενισχύσει τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο θετικοί μπροστά στις προκλήσεις της ζωής.

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Ιστορία για του καλού μασήματος Oι άνθρωποι συμβουλεύουν τους άλλους να μασάνε καλά το φαγητό τους εδώ και πάρα πολύ καιρό. Στην Αγιουρβέδα, μια σχολή ιατρικής που ιδρύθηκε στην Ινδία πριν από περίπου 7.000 χρόνια, η αργή και σχολαστική μάσηση θεωρείται απαραίτητη για...