Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Μεσημβρινός Πνευμόνων

Μεσημβρινός Πνευμόνων

Οι πνεύμονες καθαρίζουν το αίμα εμπλουτίζοντας το με οξυγόνο και αποβάλλοντας το διοξείδιο του άνθρακα.

Στις Εναλλακτικές Θεραπείες (Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική) λέμε ότι η εισπνοή του αέρα είναι η πρόσληψη της Ζωτικής Ενέργειας (CHI) από τον έξω (από εμάς) κόσμο. Η διαδικασία της αναπνοής είναι ακούσια αλλά και εκούσια. Σίγουρα γνωρίζετε τι συμβαίνει όταν προσπαθήσετε να σταματήσετε την διαδικασία της αναπνοής. Πιο φιλοσοφικά η αναπνοή είναι και η πηγή ζωής στον οργανισμό μας. Όταν η διαδικασία της αναπνοής δεν είναι φυσιολογική, η ικανότητα λήψης της ζωής είναι μειωμένη με αντίστοιχες επιπτώσεις τόσο στο σωματικό όσο και στο ψυχολογικό μας πεδίο.

Όταν η ενέργεια των Πνευμόνων είναι σε έλλειψη.

Όταν η ενέργεια των Πνευμόνων είναι σε έλλειψη υπάρχει δυσκολία στην αποβολή του διοξειδίου του άνθρακα από τον οργανισμό. Κατά συνέπεια το αίμα δεν οξυγονώνεται επαρκώς με αποτέλεσμα να σχηματίζεται πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη ιών, βακτηρίων και άλλων μικροσκοπικών οργανισμών. Μια πρώτη συνέπεια είναι τα συχνά κρυολογήματα .

Η σωστή αναπνοή διώχνει την ένταση από το σώμα. Μια ελλειπτική αναπνοή θα συσσωρεύσει ένταση στο σώμα με πρώτο σημείο τους ώμους.
Οι άνθρωποι με έλλειψη ενέργειας στους πνεύμονες έχουν συχνά τάσεις παχυσαρκίας ( ή παχυσαρκία μπορεί να είναι και συνδυασμός περισσοτέρων μεσημβρινών). νοιώθουν ένα βάρος στο κεφάλι, που οφείλεται στην κακή κυκλοφορία του αίματος και έλλειψη οξυγόνου και υποφέρουν από συμφόρηση των πνευμόνων και βήχα. Όταν μειώνεται επιπλέον η ενέργεια η συμφόρηση γίνεται χρόνια, καθώς οι πνεύμονες δεν καταφέρνουν να καταπολεμήσουν την λιμνάζουσα κατάσταση. Ο βήχας γίνεται εντονότερος αλλά δεν βγάζει πολλή βλέννα.

Τα ψυχολογικά προβλήματα που συνδέονται με την έλλειψη ενέργειας στους πνεύμονες είναι το άγχος, η απώλεια διανοητικής οξυδέρκειας, κατάθλιψη και υπερευαισθησία Η δυσκολία στην αναπνοή συχνά προκαλεί συναισθηματικές διαταραχές ακόμα και υστερία.

Όταν ο Μεσημβρινός των πνευμόνων έχει πλεόνασμα ενέργειας.

Ο έντονος βήχας που ανεβάζει πολλή βλέννα είναι σημάδι υπερβολικής ενέργειας παγιδευμένης στους πνεύμονες. Συχνά ο έντονος βήχας ενός καπνιστή, ειδικά όταν πρόκειται για ένα υγιές και δυνατό άτομο, προέρχεται από υπερβολική ενέργεια στους πνεύμονες. Συνήθως όποιος πάσχει από τέτοιο βήχα, πάσχει και από ρινική συμφόρηση. Είναι επίσης επιρρεπής σε άσθμα και βρογχίτιδα Οι μύες του θώρακα είναι συχνά σε ένταση ιδιαίτερα γύρω από τον μεσημβρινό των πνευμόνων.
Ψυχολογικά οι άνθρωποι με υπερβολική ενέργεια στον μεσημβρινό των πνευμόνων κινδυνεύουν να γίνουν μανιακοί και υπερβολικά αγχώδεις με τις λεπτομέρειες, αναστενάζουν πολύ προσπαθώντας να αποβάλλουν την ένταση. Αισθάνονται καταπιεσμένοι και δυσκολεύονται να εκφράσουν την αγάπη τους με την σεξουαλική επαφή.

Επηρεάζουν οι σκέψεις και τα συναισθήματα την υγεία μας?

Τι λένε πρόσφατες έρευνες? …
Για να δούμε τι σχέση έχουν οι Ασθένειες Παθήσεις και Συναισθήματα …

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Η Tracy Bale και οι συνεργάτες της υπέθεσαν ότι η διαδικασία μιας δίαιτας κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στο...

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Η Ολιστική προσέγγιση του ασθενούς. Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι...

Tel 6949392750

Απο κινητό πατήστε για κλήση.

From mobile Click To Call.