Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Μεσημβρινός Πνευμόνων

Οι πνεύμονες καθαρίζουν το αίμα εμπλουτίζοντας το με οξυγόνο και αποβάλλοντας το διοξείδιο του άνθρακα.

Στις Εναλλακτικές Θεραπείες (Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική) λέμε ότι η εισπνοή του αέρα είναι η πρόσληψη της Ζωτικής Ενέργειας (CHI) από τον έξω (από εμάς) κόσμο. Η διαδικασία της αναπνοής είναι ακούσια αλλά και εκούσια. Σίγουρα γνωρίζετε τι συμβαίνει όταν προσπαθήσετε να σταματήσετε την διαδικασία της αναπνοής. Πιο φιλοσοφικά η αναπνοή είναι και η πηγή ζωής στον οργανισμό μας. Όταν η διαδικασία της αναπνοής δεν είναι φυσιολογική, η ικανότητα λήψης της ζωής είναι μειωμένη με αντίστοιχες επιπτώσεις τόσο στο σωματικό όσο και στο ψυχολογικό μας πεδίο.

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Όταν η ενέργεια των Πνευμόνων είναι σε έλλειψη.

Όταν η ενέργεια των Πνευμόνων είναι σε έλλειψη υπάρχει δυσκολία στην αποβολή του διοξειδίου του άνθρακα από τον οργανισμό. Κατά συνέπεια το αίμα δεν οξυγονώνεται επαρκώς με αποτέλεσμα να σχηματίζεται πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη ιών, βακτηρίων και άλλων μικροσκοπικών οργανισμών. Μια πρώτη συνέπεια είναι τα συχνά κρυολογήματα .

Η σωστή αναπνοή διώχνει την ένταση από το σώμα. Μια ελλειπτική αναπνοή θα συσσωρεύσει ένταση στο σώμα με πρώτο σημείο τους ώμους.
Οι άνθρωποι με έλλειψη ενέργειας στους πνεύμονες έχουν συχνά τάσεις παχυσαρκίας ( ή παχυσαρκία μπορεί να είναι και συνδυασμός περισσοτέρων μεσημβρινών). νοιώθουν ένα βάρος στο κεφάλι, που οφείλεται στην κακή κυκλοφορία του αίματος και έλλειψη οξυγόνου και υποφέρουν από συμφόρηση των πνευμόνων και βήχα. Όταν μειώνεται επιπλέον η ενέργεια η συμφόρηση γίνεται χρόνια, καθώς οι πνεύμονες δεν καταφέρνουν να καταπολεμήσουν την λιμνάζουσα κατάσταση. Ο βήχας γίνεται εντονότερος αλλά δεν βγάζει πολλή βλέννα.

Τα ψυχολογικά προβλήματα που συνδέονται με την έλλειψη ενέργειας στους πνεύμονες είναι το άγχος, η απώλεια διανοητικής οξυδέρκειας, κατάθλιψη και υπερευαισθησία Η δυσκολία στην αναπνοή συχνά προκαλεί συναισθηματικές διαταραχές ακόμα και υστερία.

Όταν ο Μεσημβρινός των πνευμόνων έχει πλεόνασμα ενέργειας.

Ο έντονος βήχας που ανεβάζει πολλή βλέννα είναι σημάδι υπερβολικής ενέργειας παγιδευμένης στους πνεύμονες. Συχνά ο έντονος βήχας ενός καπνιστή, ειδικά όταν πρόκειται για ένα υγιές και δυνατό άτομο, προέρχεται από υπερβολική ενέργεια στους πνεύμονες. Συνήθως όποιος πάσχει από τέτοιο βήχα, πάσχει και από ρινική συμφόρηση. Είναι επίσης επιρρεπής σε άσθμα και βρογχίτιδα Οι μύες του θώρακα είναι συχνά σε ένταση ιδιαίτερα γύρω από τον μεσημβρινό των πνευμόνων.
Ψυχολογικά οι άνθρωποι με υπερβολική ενέργεια στον μεσημβρινό των πνευμόνων κινδυνεύουν να γίνουν μανιακοί και υπερβολικά αγχώδεις με τις λεπτομέρειες, αναστενάζουν πολύ προσπαθώντας να αποβάλλουν την ένταση. Αισθάνονται καταπιεσμένοι και δυσκολεύονται να εκφράσουν την αγάπη τους με την σεξουαλική επαφή.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου” .
Ιπποκράτης

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Συναισθηματική Διατροφή Ολιστική Αντιμετώπιση

Συναισθηματική Διατροφή Ολιστική Αντιμετώπιση

Τι εννοούμε ως Συναισθηματική διατροφή; Συναισθηματική διατροφή είναι η κατανάλωση φαγητού ως ένας τρόπος καταστολής ή ηρεμίας αρνητικών συναισθημάτων, όπως το άγχος, ο θυμός, ο φόβος, η πλήξη, η λύπη και η μοναξιά…. Έχετε βρεθεί ποτέ ξαφνικά στο ψυγείο ή στο ντουλάπι...

Παρελθοντικό τραύμα μπορεί να στοιχειώνει την μελλοντική υγεία

Παρελθοντικό τραύμα μπορεί να στοιχειώνει την μελλοντική υγεία

Δύσκολα παιδικά χρόνια. Μια βίαιη επίθεση. Τροχαίο ατύχημα. Οικονομική πτώχευση. Αποτυχημένος γάμος (έως και διαζύγιο.) Εάν κάτι παρόμοιο ανήκει στο παρελθόν σας ή έστω οποιοδήποτε σοκ το οποίο θυμόσαστε ή όχι, θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τρέχουσα υγεία σας, ειδικά αν έχει συμβεί στην παιδική σας ηλικία.

Καλέστε την Υγεια Εναρμόνιση