Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Μεσημβρινός της Σπλήνας

Η σπλήνα καθαρίζει το αίμα από τα αλλοιωμένα ή κατεστραμμένα κύτταρα. Διαμεσολαβεί για την είσοδο των ανοσοποιητικών κυττάρων στην κυκλοφορία του αίματος. Η σπλήνα είναι απαραίτητη για την σωστή πέψη γιατί τροφοδοτεί με ζωτική δύναμη το στομάχι και το παχύ έντερο.
Στο ψυχολογικό πεδίο η σπλήνα συνδυάζεται με τα συναισθήματα της συμπόνιας και της συμπάθειας.

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Όταν η ενέργεια της σπλήνας είναι σε έλλειψη.

Όταν η ενέργεια της σπλήνας είναι σε έλλειψη, ο άνθρωπος παρουσιάζει κακή πέψη, έλλειψη σάλιου, έλλειψη γεύσης, χρόνια οξύτητα του στομάχου, καφετί χρώμα στο πρόσωπο, μεγάλη ευαισθησία στα κρυολογήματα, σκληρό και ευαίσθητο ομφαλό, πόνους στην σπονδυλική στήλη και κακή κυκλοφορία του αίματος στα πόδια.
Σε έλλειψη ενέργειας της σπλήνας οι γυναίκες μπορεί να υποφέρουν συχνά από προβλήματα με την περίοδο και σε άνδρες παρουσιάζεται συχνά πρόβλημα ανικανότητας.
Στο ψυχολογικό πεδίο ο άνθρωπος αυτός μπορεί να έχει μανία με τις λεπτομέρειες και να παρουσιάζει χρόνιο άγχος και ανησυχία. Μπορεί να σκέφτεται υπερβολικά και να περνάει σχεδόν άγρυπνες νύχτες προκαλώντας χρόνια κούραση στον εαυτό του.
Μπορεί να είναι υπερβολικά συμπονετικός, αδύναμος, και να αφήνεται να παρασύρεται σε κουτσομπολιά, δικαιολογώντας την αδυναμία του αυτή με το πρόσχημα ότι ακούει με συμπάθεια τα προβλήματα των άλλων.

Όταν η σπλήνα έχει περισσότερη ενέργεια.

Όταν η σπλήνα έχει περισσότερο ενέργεια το στόμα έχει επίσης περισσότερο σάλιο από το κανονικό. Το στομάχι είναι όξινο, ευαίσθητο και νευρικό. Ο άνθρωπος αυτός νοιώθει ένα βάρος στους μηρούς και μια μόνιμη λαχτάρα για γλυκά. Κατά πάσα πιθανότητα πάσχει από υπογλυκαιμία, επειδή τρώει πολλά γλυκά με αποτέλεσμα να είναι ευέξαπτος και να παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις στην ενεργητικότητά του.
Στο ψυχολογικό πεδίο μπορεί να παραδίδεται πάλι στην υπερβολική συμπόνια για τον εαυτό του ή τους άλλους. Πιστεύει επίσης ότι η λογική κατανόηση των άλλων είναι μάταιος κόπος.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“Life is really simple, but we insist on making it complicated.”
Confucius

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Συναισθηματική Διατροφή Ολιστική Αντιμετώπιση

Συναισθηματική Διατροφή Ολιστική Αντιμετώπιση

Τι εννοούμε ως Συναισθηματική διατροφή; Συναισθηματική διατροφή είναι η κατανάλωση φαγητού ως ένας τρόπος καταστολής ή ηρεμίας αρνητικών συναισθημάτων, όπως το άγχος, ο θυμός, ο φόβος, η πλήξη, η λύπη και η μοναξιά…. Έχετε βρεθεί ποτέ ξαφνικά στο ψυγείο ή στο ντουλάπι...

Παρελθοντικό τραύμα μπορεί να στοιχειώνει την μελλοντική υγεία

Παρελθοντικό τραύμα μπορεί να στοιχειώνει την μελλοντική υγεία

Δύσκολα παιδικά χρόνια. Μια βίαιη επίθεση. Τροχαίο ατύχημα. Οικονομική πτώχευση. Αποτυχημένος γάμος (έως και διαζύγιο.) Εάν κάτι παρόμοιο ανήκει στο παρελθόν σας ή έστω οποιοδήποτε σοκ το οποίο θυμόσαστε ή όχι, θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τρέχουσα υγεία σας, ειδικά αν έχει συμβεί στην παιδική σας ηλικία.

Καλέστε την Υγεια Εναρμόνιση