Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Μεσημβρινός της Σπλήνας

Η σπλήνα καθαρίζει το αίμα από τα αλλοιωμένα ή κατεστραμμένα κύτταρα. Διαμεσολαβεί για την είσοδο των ανοσοποιητικών κυττάρων στην κυκλοφορία του αίματος. Η σπλήνα είναι απαραίτητη για την σωστή πέψη γιατί τροφοδοτεί με ζωτική δύναμη το στομάχι και το παχύ έντερο.
Στο ψυχολογικό πεδίο η σπλήνα συνδυάζεται με τα συναισθήματα της συμπόνιας και της συμπάθειας.

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Όταν η ενέργεια της σπλήνας είναι σε έλλειψη.

Όταν η ενέργεια της σπλήνας είναι σε έλλειψη, ο άνθρωπος παρουσιάζει κακή πέψη, έλλειψη σάλιου, έλλειψη γεύσης, χρόνια οξύτητα του στομάχου, καφετί χρώμα στο πρόσωπο, μεγάλη ευαισθησία στα κρυολογήματα, σκληρό και ευαίσθητο ομφαλό, πόνους στην σπονδυλική στήλη και κακή κυκλοφορία του αίματος στα πόδια.
Σε έλλειψη ενέργειας της σπλήνας οι γυναίκες μπορεί να υποφέρουν συχνά από προβλήματα με την περίοδο και σε άνδρες παρουσιάζεται συχνά πρόβλημα ανικανότητας.
Στο ψυχολογικό πεδίο ο άνθρωπος αυτός μπορεί να έχει μανία με τις λεπτομέρειες και να παρουσιάζει χρόνιο άγχος και ανησυχία. Μπορεί να σκέφτεται υπερβολικά και να περνάει σχεδόν άγρυπνες νύχτες προκαλώντας χρόνια κούραση στον εαυτό του.
Μπορεί να είναι υπερβολικά συμπονετικός, αδύναμος, και να αφήνεται να παρασύρεται σε κουτσομπολιά, δικαιολογώντας την αδυναμία του αυτή με το πρόσχημα ότι ακούει με συμπάθεια τα προβλήματα των άλλων.

Όταν η σπλήνα έχει περισσότερη ενέργεια.

Όταν η σπλήνα έχει περισσότερο ενέργεια το στόμα έχει επίσης περισσότερο σάλιο από το κανονικό. Το στομάχι είναι όξινο, ευαίσθητο και νευρικό. Ο άνθρωπος αυτός νοιώθει ένα βάρος στους μηρούς και μια μόνιμη λαχτάρα για γλυκά. Κατά πάσα πιθανότητα πάσχει από υπογλυκαιμία, επειδή τρώει πολλά γλυκά με αποτέλεσμα να είναι ευέξαπτος και να παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις στην ενεργητικότητά του.
Στο ψυχολογικό πεδίο μπορεί να παραδίδεται πάλι στην υπερβολική συμπόνια για τον εαυτό του ή τους άλλους. Πιστεύει επίσης ότι η λογική κατανόηση των άλλων είναι μάταιος κόπος.

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

– “Natura medetur midici naturae ministry”
Κορνήλιος Κέλσος [30 μ.κ.χ.]
Μετάφρασις: Η φύση καθενός είναι γιατρός της νόσου,
ο γιατρός είναι απλώς υπηρέτης της φύσης.

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Ενσυνείδητη διατροφή

Ενσυνείδητη διατροφή

Τι είναι η ενσυνείδητη διατροφή; Η ιδέα της ενσυνειδητότητας δεν είναι καινούργια, αλλά σίγουρα αυξάνεται σε δημοτικότητα. Η ενσυνειδητότητα μπορεί να οριστεί ως μια "ποιότητα της συνείδησης που χαρακτηρίζεται από συνεχή προσοχή ή καλύτερα παρατήρηση στις εμπειρίες,...

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Η ευγνωμοσύνη περιλαμβάνει την εκδήλωση εκτίμησης για τα πράγματα στη ζωή που έχουν νόημα ή αξία για εσάς. Το να αφιερώνετε από ένα έως και 10 λεπτά την ημέρα για να παρατηρήσετε και να αναγνωρίσετε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα μπορεί να φωτίσει την προοπτική σας, να ενισχύσει τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο θετικοί μπροστά στις προκλήσεις της ζωής.

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Ιστορία για του καλού μασήματος Oι άνθρωποι συμβουλεύουν τους άλλους να μασάνε καλά το φαγητό τους εδώ και πάρα πολύ καιρό. Στην Αγιουρβέδα, μια σχολή ιατρικής που ιδρύθηκε στην Ινδία πριν από περίπου 7.000 χρόνια, η αργή και σχολαστική μάσηση θεωρείται απαραίτητη για...