Μεσημβρινός Σπλήνας

Μεσημβρινός της Σπλήνας

Η σπλήνα καθαρίζει το αίμα από τα αλλοιωμένα ή κατεστραμμένα κύτταρα. Διαμεσολαβεί για την είσοδο των ανοσοποιητικών κυττάρων στην κυκλοφορία του αίματος. Η σπλήνα είναι απαραίτητη για την σωστή πέψη γιατί τροφοδοτεί με ζωτική δύναμη το στομάχι και το παχύ έντερο.
Στο ψυχολογικό πεδίο η σπλήνα συνδυάζεται με τα συναισθήματα της συμπόνιας και της συμπάθειας.

“You only live once, but if you do it right, once is enough.”
Mae West

Όταν η ενέργεια της σπλήνας είναι σε έλλειψη.

Όταν η ενέργεια της σπλήνας είναι σε έλλειψη, ο άνθρωπος παρουσιάζει κακή πέψη, έλλειψη σάλιου, έλλειψη γεύσης, χρόνια οξύτητα του στομάχου, καφετί χρώμα στο πρόσωπο, μεγάλη ευαισθησία στα κρυολογήματα, σκληρό και ευαίσθητο ομφαλό, πόνους στην σπονδυλική στήλη και κακή κυκλοφορία του αίματος στα πόδια.
Σε έλλειψη ενέργειας της σπλήνας οι γυναίκες μπορεί να υποφέρουν συχνά από προβλήματα με την περίοδο και σε άνδρες παρουσιάζεται συχνά πρόβλημα ανικανότητας.
Στο ψυχολογικό πεδίο ο άνθρωπος αυτός μπορεί να έχει μανία με τις λεπτομέρειες και να παρουσιάζει χρόνιο άγχος και ανησυχία. Μπορεί να σκέφτεται υπερβολικά και να περνάει σχεδόν άγρυπνες νύχτες προκαλώντας χρόνια κούραση στον εαυτό του.
Μπορεί να είναι υπερβολικά συμπονετικός, αδύναμος, και να αφήνεται να παρασύρεται σε κουτσομπολιά, δικαιολογώντας την αδυναμία του αυτή με το πρόσχημα ότι ακούει με συμπάθεια τα προβλήματα των άλλων.

Όταν η σπλήνα έχει περισσότερη ενέργεια.

Όταν η σπλήνα έχει περισσότερο ενέργεια το στόμα έχει επίσης περισσότερο σάλιο από το κανονικό. Το στομάχι είναι όξινο, ευαίσθητο και νευρικό. Ο άνθρωπος αυτός νοιώθει ένα βάρος στους μηρούς και μια μόνιμη λαχτάρα για γλυκά. Κατά πάσα πιθανότητα πάσχει από υπογλυκαιμία, επειδή τρώει πολλά γλυκά με αποτέλεσμα να είναι ευέξαπτος και να παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις στην ενεργητικότητά του.
Στο ψυχολογικό πεδίο μπορεί να παραδίδεται πάλι στην υπερβολική συμπόνια για τον εαυτό του ή τους άλλους. Πιστεύει επίσης ότι η λογική κατανόηση των άλλων είναι μάταιος κόπος.