Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Μεσημβρινός Παχέος Εντέρου.

Οι κύριες λειτουργίες του παχέος εντέρου είναι να αποβάλει τις άχρηστες ουσίες και να απορροφά νερό και κάποια από τα θρεπτικά συστατικά. Ο μεσημβρινός παχέος εντέρου έχει σχέση με τον Μεσημβρινό των Πνευμόνων (από την θεωρία των πέντε στοιχείων της Κινέζικής φιλοσοφίας). Έτσι προβλήματα του παχέος εντέρου επηρεάζουν τους πνεύμονες και τα ιγμόρεια.
Οι Μεσημβρινοί του παχέος εντέρου και των πνευμόνων συνδέονται με το συναίσθημα της λύπης. Αν η λειτουργία τους δεν είναι εναρμονισμένη, το άτομο έχει την τάση να προσκολλάται στα συναισθήματα της λύπης, της οδύνης και σε βιώματα που σχετίζονται με τέτοια συναισθήματα .

Όταν η ενέργεια του παχέος εντέρου είναι σε έλλειψη.

Η έλλειψη ενέργειας στο παχύ έντερο παρουσιάζεται συνήθως με δυσκοιλιότητα, ρινική συμφόρηση, ρινική ξηρότητα και συμφόρηση των βρόγχων.
Άτομα με έλλειψη ενέργειας στο παχύ έντερο παθαίνουν συχνά διάρροια όταν φάνε ινώδεις ή σκληρές τροφές. Έχουν επίσης κρύα κοιλιά.
Σε αρκετές γλώσσες η έννοια του θάρρους συνδέεται με τα έντερα. Γερά έντερα σημαίνει ότι ο άνθρωπος έχει την αποφασιστικότητα και θέληση να παλέψει με τις δυσκολίες και να νικήσει.
Στο ψυχολογικό πεδίο ένα αδύναμο παχύ έντερο κάνει τον άνθρωπο να χάνει την αποφασιστικότητα του και το κουράγιο του. Νοιώθει απογοητευμένος και εξαρτημένος και μπορεί να παραδοθεί στην απελπισία και την πικρία.

Όταν το παχύ έντερο έχει υπερβολική ενέργεια.

Υπερβολική ενέργεια στο παχύ έντερο προκαλεί πονοκεφάλους, καταρροή, ρινική συμφόρηση, αιμορραγίες της μύτης, αμυγδαλίτιδα, πόνο στους ώμους, πιάσιμο στους ώμους, δυσκοιλιότητα που εναλλάσσεται με διάρροια, βήχα, αιμορροΐδες, και τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος
Τα προβλήματα στο παχύ έντερο επηρεάζουν άμεσα την λειτουργία των πνευμόνων, των βρόγχων, και των ρινικών οδών. Ο λόγος είναι ότι η πλεάζουσα ενέργεια όταν δεν μπορεί να αποβληθεί προς τα κάτω, τότε διοχετεύεται προς τα όργανα που βρίσκονται στο πάνω μέρος του σώματος, προκαλώντας συμπτώματα στους πνεύμονες, το λαιμό και την μύτη.
Ο τρόπος λειτουργίας είναι ο εξής. Το παχύ έντερο ξοδεύει πολύ χρόνο και ενέργεια στην επεξεργασία των αποβλήτων του σώματος. Όταν έχει περισσότερη ενέργεια δεν τα αφήνει να αποβληθούν και συνεχίζει την επεξεργασία τους.
Στο ψυχολογικό πεδίο αυτός ο άνθρωπος αφιερώνει πάρα πολύ χρόνο σε μικρότητες, κακίες και αρνητικές ή άχρηστες αναμνήσεις. Δίνει πολλή προσοχή και ενέργεια για πράγματα που κανονικά θα’ πρεπε να αγνοήσει ή να ξεχάσει.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“Miracles are like pimples, because once you start looking for them you find more than you ever dreamed you’d see.”
LEMONY SNICKET

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Συναισθηματική Διατροφή Ολιστική Αντιμετώπιση

Συναισθηματική Διατροφή Ολιστική Αντιμετώπιση

Τι εννοούμε ως Συναισθηματική διατροφή; Συναισθηματική διατροφή είναι η κατανάλωση φαγητού ως ένας τρόπος καταστολής ή ηρεμίας αρνητικών συναισθημάτων, όπως το άγχος, ο θυμός, ο φόβος, η πλήξη, η λύπη και η μοναξιά…. Έχετε βρεθεί ποτέ ξαφνικά στο ψυγείο ή στο ντουλάπι...

Παρελθοντικό τραύμα μπορεί να στοιχειώνει την μελλοντική υγεία

Παρελθοντικό τραύμα μπορεί να στοιχειώνει την μελλοντική υγεία

Δύσκολα παιδικά χρόνια. Μια βίαιη επίθεση. Τροχαίο ατύχημα. Οικονομική πτώχευση. Αποτυχημένος γάμος (έως και διαζύγιο.) Εάν κάτι παρόμοιο ανήκει στο παρελθόν σας ή έστω οποιοδήποτε σοκ το οποίο θυμόσαστε ή όχι, θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τρέχουσα υγεία σας, ειδικά αν έχει συμβεί στην παιδική σας ηλικία.

Καλέστε την Υγεια Εναρμόνιση