Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Μεσημβρινός Παχέος Εντέρου

Επηρεάζουν οι σκέψεις και τα συναισθήματα την υγεία μας?

Τι λένε πρόσφατες έρευνες? …
Για να δούμε τι σχέση έχουν οι Ασθένειες Παθήσεις και Συναισθήματα …

Μεσημβρινός Παχέος Εντέρου.

Οι κύριες λειτουργίες του παχέος εντέρου είναι να αποβάλει τις άχρηστες ουσίες και να απορροφά νερό και κάποια από τα θρεπτικά συστατικά. Ο μεσημβρινός παχέος εντέρου έχει σχέση με τον Μεσημβρινό των Πνευμόνων (από την θεωρία των πέντε στοιχείων της Κινέζικής φιλοσοφίας). Έτσι προβλήματα του παχέος εντέρου επηρεάζουν τους πνεύμονες και τα ιγμόρεια.
Οι Μεσημβρινοί του παχέος εντέρου και των πνευμόνων συνδέονται με το συναίσθημα της λύπης. Αν η λειτουργία τους δεν είναι εναρμονισμένη, το άτομο έχει την τάση να προσκολλάται στα συναισθήματα της λύπης, της οδύνης και σε βιώματα που σχετίζονται με τέτοια συναισθήματα .

Όταν η ενέργεια του παχέος εντέρου είναι σε έλλειψη.

Η έλλειψη ενέργειας στο παχύ έντερο παρουσιάζεται συνήθως με δυσκοιλιότητα, ρινική συμφόρηση, ρινική ξηρότητα και συμφόρηση των βρόγχων.
Άτομα με έλλειψη ενέργειας στο παχύ έντερο παθαίνουν συχνά διάρροια όταν φάνε ινώδεις ή σκληρές τροφές. Έχουν επίσης κρύα κοιλιά.
Σε αρκετές γλώσσες η έννοια του θάρρους συνδέεται με τα έντερα. Γερά έντερα σημαίνει ότι ο άνθρωπος έχει την αποφασιστικότητα και θέληση να παλέψει με τις δυσκολίες και να νικήσει.
Στο ψυχολογικό πεδίο ένα αδύναμο παχύ έντερο κάνει τον άνθρωπο να χάνει την αποφασιστικότητα του και το κουράγιο του. Νοιώθει απογοητευμένος και εξαρτημένος και μπορεί να παραδοθεί στην απελπισία και την πικρία.

Όταν το παχύ έντερο έχει υπερβολική ενέργεια.

Υπερβολική ενέργεια στο παχύ έντερο προκαλεί πονοκεφάλους, καταρροή, ρινική συμφόρηση, αιμορραγίες της μύτης, αμυγδαλίτιδα, πόνο στους ώμους, πιάσιμο στους ώμους, δυσκοιλιότητα που εναλλάσσεται με διάρροια, βήχα, αιμορροΐδες, και τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος
Τα προβλήματα στο παχύ έντερο επηρεάζουν άμεσα την λειτουργία των πνευμόνων, των βρόγχων, και των ρινικών οδών. Ο λόγος είναι ότι η πλεάζουσα ενέργεια όταν δεν μπορεί να αποβληθεί προς τα κάτω, τότε διοχετεύεται προς τα όργανα που βρίσκονται στο πάνω μέρος του σώματος, προκαλώντας συμπτώματα στους πνεύμονες, το λαιμό και την μύτη.
Ο τρόπος λειτουργίας είναι ο εξής. Το παχύ έντερο ξοδεύει πολύ χρόνο και ενέργεια στην επεξεργασία των αποβλήτων του σώματος. Όταν έχει περισσότερη ενέργεια δεν τα αφήνει να αποβληθούν και συνεχίζει την επεξεργασία τους.
Στο ψυχολογικό πεδίο αυτός ο άνθρωπος αφιερώνει πάρα πολύ χρόνο σε μικρότητες, κακίες και αρνητικές ή άχρηστες αναμνήσεις. Δίνει πολλή προσοχή και ενέργεια για πράγματα που κανονικά θα’ πρεπε να αγνοήσει ή να ξεχάσει.

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Η Tracy Bale και οι συνεργάτες της υπέθεσαν ότι η διαδικασία μιας δίαιτας κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στο...

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Η Ολιστική προσέγγιση του ασθενούς. Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι...

Tel 6949392750

Απο κινητό πατήστε για κλήση.

From mobile Click To Call.