Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Μεσημβρινός Παχέος Εντέρου.

Οι κύριες λειτουργίες του παχέος εντέρου είναι να αποβάλει τις άχρηστες ουσίες και να απορροφά νερό και κάποια από τα θρεπτικά συστατικά. Ο μεσημβρινός παχέος εντέρου έχει σχέση με τον Μεσημβρινό των Πνευμόνων (από την θεωρία των πέντε στοιχείων της Κινέζικής φιλοσοφίας). Έτσι προβλήματα του παχέος εντέρου επηρεάζουν τους πνεύμονες και τα ιγμόρεια.
Οι Μεσημβρινοί του παχέος εντέρου και των πνευμόνων συνδέονται με το συναίσθημα της λύπης. Αν η λειτουργία τους δεν είναι εναρμονισμένη, το άτομο έχει την τάση να προσκολλάται στα συναισθήματα της λύπης, της οδύνης και σε βιώματα που σχετίζονται με τέτοια συναισθήματα .

Όταν η ενέργεια του παχέος εντέρου είναι σε έλλειψη.

Η έλλειψη ενέργειας στο παχύ έντερο παρουσιάζεται συνήθως με δυσκοιλιότητα, ρινική συμφόρηση, ρινική ξηρότητα και συμφόρηση των βρόγχων.
Άτομα με έλλειψη ενέργειας στο παχύ έντερο παθαίνουν συχνά διάρροια όταν φάνε ινώδεις ή σκληρές τροφές. Έχουν επίσης κρύα κοιλιά.
Σε αρκετές γλώσσες η έννοια του θάρρους συνδέεται με τα έντερα. Γερά έντερα σημαίνει ότι ο άνθρωπος έχει την αποφασιστικότητα και θέληση να παλέψει με τις δυσκολίες και να νικήσει.
Στο ψυχολογικό πεδίο ένα αδύναμο παχύ έντερο κάνει τον άνθρωπο να χάνει την αποφασιστικότητα του και το κουράγιο του. Νοιώθει απογοητευμένος και εξαρτημένος και μπορεί να παραδοθεί στην απελπισία και την πικρία.

Όταν το παχύ έντερο έχει υπερβολική ενέργεια.

Υπερβολική ενέργεια στο παχύ έντερο προκαλεί πονοκεφάλους, καταρροή, ρινική συμφόρηση, αιμορραγίες της μύτης, αμυγδαλίτιδα, πόνο στους ώμους, πιάσιμο στους ώμους, δυσκοιλιότητα που εναλλάσσεται με διάρροια, βήχα, αιμορροΐδες, και τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος
Τα προβλήματα στο παχύ έντερο επηρεάζουν άμεσα την λειτουργία των πνευμόνων, των βρόγχων, και των ρινικών οδών. Ο λόγος είναι ότι η πλεάζουσα ενέργεια όταν δεν μπορεί να αποβληθεί προς τα κάτω, τότε διοχετεύεται προς τα όργανα που βρίσκονται στο πάνω μέρος του σώματος, προκαλώντας συμπτώματα στους πνεύμονες, το λαιμό και την μύτη.
Ο τρόπος λειτουργίας είναι ο εξής. Το παχύ έντερο ξοδεύει πολύ χρόνο και ενέργεια στην επεξεργασία των αποβλήτων του σώματος. Όταν έχει περισσότερη ενέργεια δεν τα αφήνει να αποβληθούν και συνεχίζει την επεξεργασία τους.
Στο ψυχολογικό πεδίο αυτός ο άνθρωπος αφιερώνει πάρα πολύ χρόνο σε μικρότητες, κακίες και αρνητικές ή άχρηστες αναμνήσεις. Δίνει πολλή προσοχή και ενέργεια για πράγματα που κανονικά θα’ πρεπε να αγνοήσει ή να ξεχάσει.

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“You will not break loose until you realize that you yourself forge the chains that bind you.”
ARTEN IN THE DISAPPEARANCE OF THE UNIVERSE, BY GARY RENARD

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Ενσυνείδητη διατροφή

Ενσυνείδητη διατροφή

Τι είναι η ενσυνείδητη διατροφή; Η ιδέα της ενσυνειδητότητας δεν είναι καινούργια, αλλά σίγουρα αυξάνεται σε δημοτικότητα. Η ενσυνειδητότητα μπορεί να οριστεί ως μια "ποιότητα της συνείδησης που χαρακτηρίζεται από συνεχή προσοχή ή καλύτερα παρατήρηση στις εμπειρίες,...

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Η ευγνωμοσύνη περιλαμβάνει την εκδήλωση εκτίμησης για τα πράγματα στη ζωή που έχουν νόημα ή αξία για εσάς. Το να αφιερώνετε από ένα έως και 10 λεπτά την ημέρα για να παρατηρήσετε και να αναγνωρίσετε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα μπορεί να φωτίσει την προοπτική σας, να ενισχύσει τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο θετικοί μπροστά στις προκλήσεις της ζωής.

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Ιστορία για του καλού μασήματος Oι άνθρωποι συμβουλεύουν τους άλλους να μασάνε καλά το φαγητό τους εδώ και πάρα πολύ καιρό. Στην Αγιουρβέδα, μια σχολή ιατρικής που ιδρύθηκε στην Ινδία πριν από περίπου 7.000 χρόνια, η αργή και σχολαστική μάσηση θεωρείται απαραίτητη για...