Μεσημβρινός της χοληδόχου κύστης.
Η χοληδόχος κύστη και το συκώτι είναι συμπληρωματικά όργανα. Τα χολικά υγρά αποθηκεύονται στο συκώτι και από εκεί διοχετεύονται στα έντερα, όπου βοηθούν στην διάσπαση όλων των τροφών και ιδιαίτερα των λιπαρών. Τα χολικά υγρά μέσα στην χοληδόχο κύστη αντιδρούν με τη χοληστερίνη Αν η ποσότητα της χοληστερίνης είναι πολύ μεγάλη, τα χολικά υγρά δεν είναι σε θέση να την δεσμεύσουν σε μορφή διαλύματος με αποτέλεσμα κρύσταλλοι, οι γνωστές πέτρες στην χολή, που είναι και ιδιαίτερα επώδυνες.
Όταν ο Μεσημβρινός της χοληδόχου κύστης έχει έλλειψη ενέργειας.
Οι άνθρωποι με έλλειψη ενέργειας στη χοληδόχο κύστη πάσχουν από έλλειψη χολής, κακή πέψη και τάση για διάρροια. Κοιμούνται άσχημα και έχουν ζαλάδες, υπερβολική βλέννα στα μάτια, χλωμή επιδερμίδα, οξέα στο στομάχι και ενοχλήσεις στην δεξιά πλευρά του ηλιακού πλέγματος.
Στο ψυχολογικό επίπεδο, οι άνθρωποι με έλλειψη ενέργειας στην χοληδόχο, είναι συχνά καταπιεσμένοι και θυμωμένοι. Ο θυμός τους βγαίνει συχνά στην επιφάνεια σαν μανία. Πάσχουν συχνά από νευρική υπερένταση. Είναι δειλοί, τρομάζουν εύκολα, και τους λείπει η αποφασιστικότητα. Ονειρεύονται διάφορα κατορθώματα, αλλά συχνά δεν έχουν ούτε την θέληση ούτε το θάρρος να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.
Όταν ο Μεσημβρινός της χοληδόχου κύστης έχει πλεόνασμα ενέργειας.
Οι άνθρωποι που έχουν υπερβολική ενέργεια στη χοληδόχο κύστη κοιμούνται λίγο, σκέφτονται και σχεδιάζουν πολύ και έχουν ενοχλήσεις ή πόνο στην δεξιά πλευρά του ηλιακού πλέγματος. Συχνά δεν έχουν όρεξη για φαγητό, εμφανίζουν ένα κιτρινωπό χρώμα στο άσπρο των ματιών και νοιώθουν μια πίεση που μερικές φορές φορές τους κάνει να φαίνονται ότι ξεχειλίζουν από συγκίνηση Συχνά έχουν πικρή γεύση στο στόμα, πόνο στους ώμους, μυική δυσκαμψία, ημικρανίες, δυσκοιλιότητα και λίμναση βλέννας. Έχουν την τάση να τρώνε πολλά γλυκά ενώ απεχθάνονται τις ξινές τροφές.
Στο ψυχολογικό επίπεδο, αυτοί οι άνθρωποι έχουν την τάση να αναλαμβάνουν πάρα πολλές επαγγελματικές ευθύνες, δίνουν υπερβολική προσοχή στις λεπτομέρειες, αναστατώνονται εύκολα και είναι ανυπόμονοι και πάντα βιαστικοί.
Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας???