Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Μεσημβρινός του περικαρδίου

Σύμφωνα με την Ανατολική φιλοσοφία, ο Μεσημβρινός του περικαρδίου παρέχει συμπληρωματική ενέργεια στην καρδιά, την κυκλοφορία του αίματος και στο περικάρδιο. Σχετικά με την βοήθεια στην κυκλοφορία του αίματος, η ενέργεια του Μεσημβρινού του περικαρδίου, είναι εν μέρη υπεύθυνη για τον επαρκή εφοδιασμό όλων των κυττάρων του σώματος με οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες. Τα προβλήματα που συνδέονται με την ενέργεια του περικαρδίου είναι τα ίδια με αυτά που συνδέονται με τον Μεσημβρινό της καρδιάς.

Όταν ο Μεσημβρινός του περικαρδίου έχει έλλειψη ενέργειας.

Ο άνθρωπος με έλλειψη ενέργειας στο περικάρδιο δυσκολεύεται να καταπιεί, έχει συχνά πονόλαιμο και αμυγδαλίτιδα, ταχυπαλμία , υπόταση, δυσφορία ή και πόνο στο θώρακα και στα πλευρά.

Ψυχολογικά, οι άνθρωποι με έλλειψη ενέργειας στο περικάρδιο, είναι ανήσυχοι, αφηρημένοι και δυσκολεύονται να κοιμηθούν.

Όταν ο Μεσημβρινός του περικαρδίου έχει πλεόνασμα ενέργειας.

Οι άνθρωποι με πλεόνασμα ενέργειας στο περικάρδιο πάσχουν από ταχυπαλμία, υπέρταση, ζαλάδες και χρόνια κόπωση Έχουν κακή κυκλοφορία, δυσκαμψία στο ηλιακό πλέγμα και στην κοιλιά και πόνο στο στομάχι. Μπορεί να παρουσιάζουν γενική δυσκαμψία στα χέρια και στις παλάμες, επίχρισμα στην γλώσσα και πεπτικά προβλήματα όπως για παράδειγμα σπαστικό κόλον.

Ψυχολογικά, η υπερβολική ενέργεια του περικαρδίου, προκαλεί ανησυχία, νευρικότητα και μια τάση να αποφεύγονται τα συναισθηματικά ζητήματα και οτιδήποτε έχει σχέση με την καρδιά.

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

Φροντίζεται να βγάζετε τις κακές σκέψεις από το μυαλό σας,
παρά να θεραπεύεται τις αρρώστιες του σώματος σας.
Επίκτητος

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Ενσυνείδητη διατροφή

Ενσυνείδητη διατροφή

Τι είναι η ενσυνείδητη διατροφή; Η ιδέα της ενσυνειδητότητας δεν είναι καινούργια, αλλά σίγουρα αυξάνεται σε δημοτικότητα. Η ενσυνειδητότητα μπορεί να οριστεί ως μια "ποιότητα της συνείδησης που χαρακτηρίζεται από συνεχή προσοχή ή καλύτερα παρατήρηση στις εμπειρίες,...

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Η ευγνωμοσύνη περιλαμβάνει την εκδήλωση εκτίμησης για τα πράγματα στη ζωή που έχουν νόημα ή αξία για εσάς. Το να αφιερώνετε από ένα έως και 10 λεπτά την ημέρα για να παρατηρήσετε και να αναγνωρίσετε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα μπορεί να φωτίσει την προοπτική σας, να ενισχύσει τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο θετικοί μπροστά στις προκλήσεις της ζωής.

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Ιστορία για του καλού μασήματος Oι άνθρωποι συμβουλεύουν τους άλλους να μασάνε καλά το φαγητό τους εδώ και πάρα πολύ καιρό. Στην Αγιουρβέδα, μια σχολή ιατρικής που ιδρύθηκε στην Ινδία πριν από περίπου 7.000 χρόνια, η αργή και σχολαστική μάσηση θεωρείται απαραίτητη για...

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Μια νέα Κβαντική Θεωρία σχετικά με τη τοποθεσία του Νου.
Η σχέση μεταξύ του Νου και του εγκεφάλου είναι ένα μυστήριο που είναι κεντρικό για το πώς κατανοούμε την ίδια την ύπαρξή μας ως αισθανόμενα όντα.