Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Ενεργειακή Ψυχολογία “Somato Emotional Release”

Μεσημβρινός του Συκωτιού.

Το συκώτι είναι ένα όργανο μεγάλης σημασίας. Μεταξύ των πολύπλοκων λειτουργιών του είναι η αποθήκευση της ενέργειας, ο καθαρισμός του αίματος, η δημιουργία ανοσοποιητικών κυττάρων και η σύνθεση πεπτικών ενζύμων.

Στην Ανατολή λένε ότι το συκώτι είναι η έδρα της ψυχής. Το συναίσθημα που συνδέεται με τον μεσημβρινό του συκωτιού και της χοληδόχου κύστεως είναι ο θυμός. Ο πολύς θυμός βλάπτει το συκώτι. Αντιθέτως, η ψυχική γαλήνη το χαλαρώνει και το κάνει να λειτουργεί καλύτερα.

Όταν ο Μεσημβρινός του συκωτιού έχει έλλειψη ενέργειας.

Όταν η ενέργεια του μεσημβρινού του συκωτιού είναι εξασθενημένη, ο άνθρωπος κουράζεται εύκολα, γιατί το συκώτι κάνει μειωμένες εκλύσεις γλυκογόνου, που είναι η αποθηκεύσιμη καύσιμη ύλη του οργανισμού. Αυτοί οι άνθρωποι παρουσιάζουν ζαλάδες, κούραση στα μάτια, και μια ροπή στα ατυχήματα. Το σώμα δηλητηριάζεται εύκολα, γιατί το συκώτι δυσκολεύεται να απαλλάξει το αίμα από τις τοξικές ουσίες. Όταν ο μεσημβρινός του συκωτιού δεν έχει αρκετή ενέργεια, η ηπατίτιδα και άλλες σοβαρές ασθένειες το προσβάλουν εύκολα και είναι δυσκολότερο στο να θεραπευτούν. Οι άνθρωποι με έλλειψη ενέργειας στον Μεσημβρινό του συκωτιού εμφανίζουν εύκολα πυρετό και έχουν χαμηλή σεξουαλική δραστηριότητα ή και ανικανότητα. Οι άνδρες εμφανίζουν και προβλήματα προστάτη.

Ψυχολογικά, ένας άνθρωπος με έλλειψη ενέργειας στον Μεσημβρινό του συκωτιού, γίνεται ευερέθιστος και θυμώνει πολύ εύκολα. Οι άνθρωποι αυτοί είναι συχνά αλλοπρόσαλλοι και νευρικοί, δεν μπορούν να πάρουν βάρος και δίνουν υπερβολική σημασία στις λεπτομέρειες

Όταν ο Μεσημβρινός του συκωτιού έχει πλεόνασμα ενέργειας.

Όταν ο μεσημβρινός του συκωτιού έχει πλεόνασμα ενέργειας ο άνθρωπος είναι ορμητικός, ψυχαναγκαστικός και εργασιομανής . Έχουν την τάση να πίνουν πολλά υγρά ιδίως οινοπνευματώδη .  Οι άνθρωποι αυτοί υποφέρουν από ένα αίσθημα βάρους στο κεφάλι, ζαλάδες και κακή πέψη Επειδή η ενέργεια στον μεσημβρινό περισσεύει υπάρχει ένα τράβηγμα σε όλο το μήκος του μεσημβρινού που προκαλεί ένα σφίξιμο στον πρωκτό, αιμορροΐδες και στους άνδρες προβλήματα στον προστάτη και ενοχλήσεις στους όρχεις. Οι γυναίκες με πλεόνασμα ενέργειας στον μεσημβρινό του συκωτιού παρουσιάζουν προβλήματα στις ωοθήκες, μερικές φορές κύστες, φλεγμονή των αναπαραγωγικών οργάνων, και προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Άνδρες και γυναίκες παρουσιάζουν μια δυσκαμψία στην χαρά, μετεωρισμό (συσσώρευση αερίων στο στομάχι και έντερα) και σήψη των ιστών που προκαλεί και δυσοσμία του σώματος.

Ψυχολογικά αυτοί οι άνθρωποι είναι ισχυρογνώμονες, επιθετικοί, οξύθυμοι και παραδόξως πολύ υπερευαίσθητοι. Τρώνε πολύ και έχουν αστείρευτη όρεξη. Κάνουν αδιάκοπα προσπάθειες να ελέγξουν το θυμό τους και τα συναισθηματικά τους ξεσπάσματα. Αυτή η καταστολή τους οδηγεί σε εκρήξεις θυμού, μετά από τις οποίες είναι απολογητικοί και γεμάτοι τύψεις.

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“Sunsets are proof that no matter what happens
every day can end beautifully ”
Kristen Butler

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Ενσυνείδητη διατροφή

Ενσυνείδητη διατροφή

Τι είναι η ενσυνείδητη διατροφή; Η ιδέα της ενσυνειδητότητας δεν είναι καινούργια, αλλά σίγουρα αυξάνεται σε δημοτικότητα. Η ενσυνειδητότητα μπορεί να οριστεί ως μια "ποιότητα της συνείδησης που χαρακτηρίζεται από συνεχή προσοχή ή καλύτερα παρατήρηση στις εμπειρίες,...

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Η ευγνωμοσύνη περιλαμβάνει την εκδήλωση εκτίμησης για τα πράγματα στη ζωή που έχουν νόημα ή αξία για εσάς. Το να αφιερώνετε από ένα έως και 10 λεπτά την ημέρα για να παρατηρήσετε και να αναγνωρίσετε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα μπορεί να φωτίσει την προοπτική σας, να ενισχύσει τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο θετικοί μπροστά στις προκλήσεις της ζωής.

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Ιστορία για του καλού μασήματος Oι άνθρωποι συμβουλεύουν τους άλλους να μασάνε καλά το φαγητό τους εδώ και πάρα πολύ καιρό. Στην Αγιουρβέδα, μια σχολή ιατρικής που ιδρύθηκε στην Ινδία πριν από περίπου 7.000 χρόνια, η αργή και σχολαστική μάσηση θεωρείται απαραίτητη για...