Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Μεσημβρινός του Συκωτιού

Επηρεάζουν οι σκέψεις και τα συναισθήματα την υγεία μας?

Τι λένε πρόσφατες έρευνες? …
Για να δούμε τι σχέση έχουν οι Ασθένειες Παθήσεις και Συναισθήματα …

Ενεργειακή Ψυχολογία “Somato Emotional Release”

Μεσημβρινός του Συκωτιού.

Το συκώτι είναι ένα όργανο μεγάλης σημασίας. Μεταξύ των πολύπλοκων λειτουργιών του είναι η αποθήκευση της ενέργειας, ο καθαρισμός του αίματος, η δημιουργία ανοσοποιητικών κυττάρων και η σύνθεση πεπτικών ενζύμων.

Στην Ανατολή λένε ότι το συκώτι είναι η έδρα της ψυχής. Το συναίσθημα που συνδέεται με τον μεσημβρινό του συκωτιού και της χοληδόχου κύστεως είναι ο θυμός. Ο πολύς θυμός βλάπτει το συκώτι. Αντιθέτως, η ψυχική γαλήνη το χαλαρώνει και το κάνει να λειτουργεί καλύτερα.

Όταν ο Μεσημβρινός του συκωτιού έχει έλλειψη ενέργειας.

Όταν η ενέργεια του μεσημβρινού του συκωτιού είναι εξασθενημένη, ο άνθρωπος κουράζεται εύκολα, γιατί το συκώτι κάνει μειωμένες εκλύσεις γλυκογόνου, που είναι η αποθηκεύσιμη καύσιμη ύλη του οργανισμού. Αυτοί οι άνθρωποι παρουσιάζουν ζαλάδες, κούραση στα μάτια, και μια ροπή στα ατυχήματα. Το σώμα δηλητηριάζεται εύκολα, γιατί το συκώτι δυσκολεύεται να απαλλάξει το αίμα από τις τοξικές ουσίες. Όταν ο μεσημβρινός του συκωτιού δεν έχει αρκετή ενέργεια, η ηπατίτιδα και άλλες σοβαρές ασθένειες το προσβάλουν εύκολα και είναι δυσκολότερο στο να θεραπευτούν. Οι άνθρωποι με έλλειψη ενέργειας στον Μεσημβρινό του συκωτιού εμφανίζουν εύκολα πυρετό και έχουν χαμηλή σεξουαλική δραστηριότητα ή και ανικανότητα. Οι άνδρες εμφανίζουν και προβλήματα προστάτη.

Ψυχολογικά, ένας άνθρωπος με έλλειψη ενέργειας στον Μεσημβρινό του συκωτιού, γίνεται ευερέθιστος και θυμώνει πολύ εύκολα. Οι άνθρωποι αυτοί είναι συχνά αλλοπρόσαλλοι και νευρικοί, δεν μπορούν να πάρουν βάρος και δίνουν υπερβολική σημασία στις λεπτομέρειες

Όταν ο Μεσημβρινός του συκωτιού έχει πλεόνασμα ενέργειας.

Όταν ο μεσημβρινός του συκωτιού έχει πλεόνασμα ενέργειας ο άνθρωπος είναι ορμητικός, ψυχαναγκαστικός και εργασιομανής . Έχουν την τάση να πίνουν πολλά υγρά ιδίως οινοπνευματώδη .  Οι άνθρωποι αυτοί υποφέρουν από ένα αίσθημα βάρους στο κεφάλι, ζαλάδες και κακή πέψη Επειδή η ενέργεια στον μεσημβρινό περισσεύει υπάρχει ένα τράβηγμα σε όλο το μήκος του μεσημβρινού που προκαλεί ένα σφίξιμο στον πρωκτό, αιμορροΐδες και στους άνδρες προβλήματα στον προστάτη και ενοχλήσεις στους όρχεις. Οι γυναίκες με πλεόνασμα ενέργειας στον μεσημβρινό του συκωτιού παρουσιάζουν προβλήματα στις ωοθήκες, μερικές φορές κύστες, φλεγμονή των αναπαραγωγικών οργάνων, και προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Άνδρες και γυναίκες παρουσιάζουν μια δυσκαμψία στην χαρά, μετεωρισμό (συσσώρευση αερίων στο στομάχι και έντερα) και σήψη των ιστών που προκαλεί και δυσοσμία του σώματος.

Ψυχολογικά αυτοί οι άνθρωποι είναι ισχυρογνώμονες, επιθετικοί, οξύθυμοι και παραδόξως πολύ υπερευαίσθητοι. Τρώνε πολύ και έχουν αστείρευτη όρεξη. Κάνουν αδιάκοπα προσπάθειες να ελέγξουν το θυμό τους και τα συναισθηματικά τους ξεσπάσματα. Αυτή η καταστολή τους οδηγεί σε εκρήξεις θυμού, μετά από τις οποίες είναι απολογητικοί και γεμάτοι τύψεις.

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Η Tracy Bale και οι συνεργάτες της υπέθεσαν ότι η διαδικασία μιας δίαιτας κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στο...

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Η Ολιστική προσέγγιση του ασθενούς. Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι...

Tel 6949392750

Απο κινητό πατήστε για κλήση.

From mobile Click To Call.