Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Η εξέλιξη της Ενεργειακής Ψυχολογίας

Η ενεργειακή ψυχολογία ενώνει την Ανατολική φιλοσοφία με τον δυτικό κόσμο. Η ενεργειακή ψυχολογία ( Somato Emotional Release)  είναι ένα μέρος απο την θεωρία των πέντε στοιχείων όπου στηρίζετε και η Παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική (βελονισμός στον Δυτικό κόσμο), που ασχολείτε με την ψυχολογική ερμηνεία των σημείων του βελονισμού.
Πήρε πολλά χρόνια στον δυτικό άνθρωπο για να μπορέσει να δεχτεί ότι επιδρώντας στα βελονιστικά σημεία μπορούμε να βοηθήσουμε στην καλύτερη λειτουργεία του οργανισμού μας (Βελονισμός, Ηλεκτροβελονισμός, Ωτοβελονισμός, Δακτυλοπιέσεις. Κ.λπ.,).
Στην δυτική μας κουλτούρα μάθαμε ότι για την καρδιά πάμε στον καρδιολόγο, για τα πνευμόνια στον πνευμονολόγο …. , και για τα ψυχολογικά μας ανάλογα την σοβαρότητα στον ψυχολόγο ή στον ψυχίατρο.
Στην Κινέζικη Παραδοσιακή Ιατρική ή φιλοσοφία βλέπετε όλα συνυπάρχουν. Δεν υπάρχουν τέτοιες ειδικότητες. Ένας θεραπευτής για όλες τις ειδικότητες. Βλέπετε στην Κινεζική Παραδοσιακή Φιλοσοφία αναφέρονται στα βελονιστικά σημεία με δύο τρόπους. Την επίδραση τους στο σωματικό και την επίδρασή τους στο νοητικό.
Όταν η κλασσική ιατρική άρχισε να αποδέχεται τον βελονισμό (ένα μόνο πολύ μικρό κομμάτι από την Κινέζική Φιλοσοφία των πέντε στοιχείων) δεν ασχολήθηκε με τη νοητική τους ερμηνεία. Χρειάστηκε να το ερευνήσουν κάποιοι ψυχολόγοι και ψυχίατροι για να μπορέσουν να κάνουν χρήση αυτών των ενεργειακών σημείων του σώματος και φυσικά χωρίς την χρήση βελόνας.

Σύντομη ιστορία για την ενεργειακή ψυχολογία.

Από τους πρώτους που καταγράφονται ως ιδρυτές της ενεργειακής ψυχολογίας είναι ο Callahan. Χωρίς την πλήρη γνώση της Κινέζικής φιλοσοφίας αναγκάστηκε να βρει ένα νέο διαγνωστικό σύστημα που τελικά αποδείχθηκε πολύ καλό και χρήσιμο. Την Κινησιολογία. Χρησιμοποιώντας το σύστημα της Κινησιολογίας και χρησιμοποιώντας λιγότερο από 10 σημεία βελονισμού (από τα περισσότερο από 365 σημεία που υπάρχουν) κατάφερε και έγινε διάσημος από τα αποτελέσματα των θεραπειών του.
Το σύστημα της κινησιολογίας αναπτύχτηκε από τον George G. Goodheart, χειρoπράκτορα από το Detroit, Michigan USA.

Κινησιολογία σύντομη περιγραφή.
Το κανονικό όνομα της κινησιολογίας που αναφέρω είναι Applied Kinesiology. ΑΚ για συντομία.
Το ΑΚ βασίζεται στις αρχές της λειτουργικής νευρολογίας, της ανατομίας, της φυσιολογίας, της βιομηχανικής και της βιοχημείας, καθώς και στις αρχές της κινεζικής ιατρικής, του βελονισμού και του μασάζ. Ο George G. Goodheart παρατήρησε ότι κάθε μεγάλος μυς σχετίζεται με ένα όργανο του σώματος. Μια αδυναμία σε ένα μυ μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στο σχετικό όργανο. Ο Goodheart διαπίστωσε ότι με το να θεραπεύει τους μυς και να τους κάνει δυνατούς ξανά, ήταν σε θέση να βελτιώσει τη λειτουργία του οργάνου επίσης. Για παράδειγμα, αν ένα συγκεκριμένο διατροφικό συμπλήρωμα δόθηκε σε έναν ασθενή και ο μυς που δοκιμάστηκε ήταν ισχυρός ,τοτε ήταν και το σωστό συμπλήρωμα για τον ασθενή. Εάν ο μυς παρέμεινε αδύναμος, δεν ήταν. Άλλες μέθοδοι θεραπείας μπορούν να αξιολογηθούν με παρόμοιο τρόπο. Ο Goodheart διαπίστωσε επίσης ότι τα επώδυνα οζίδια μπορεί να σχετίζονται με έναν ασθενή μυ. Με βαθιά μάλαξη του μυός, ήταν σε θέση να βελτιώσει τη δύναμή του. Άλλες διαγνωστικές και θεραπευτικές διαδικασίες σε σχέση με αντανακλαστικά σημεία αναπτύχθηκαν και περιγράφονται από άλλους χειροπράκτορες και γιατρούς. Ο Goodheart ενσωμάτωσε την θεωρία του βελονισμού στο ΑΚ μετά την ανάγνωση των γραπτών του Felix Mann, M.D.
Παρελθοντικό τραύμα μπορεί να στοιχειώνει την μελλοντική υγεία

Παρελθοντικό τραύμα μπορεί να στοιχειώνει την μελλοντική υγεία

Δύσκολα παιδικά χρόνια. Μια βίαιη επίθεση. Τροχαίο ατύχημα. Οικονομική πτώχευση. Αποτυχημένος γάμος (έως και διαζύγιο.) Εάν κάτι παρόμοιο ανήκει στο παρελθόν σας ή έστω οποιοδήποτε σοκ το οποίο θυμόσαστε ή όχι, θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τρέχουσα υγεία σας, ειδικά αν έχει συμβεί στην παιδική σας ηλικία.

Διαβάστε Περισσότερα
Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Η Ολιστική προσέγγιση του ασθενούς. Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι...

Τι εννοούμε ως Σύστημα στην Συστημική Αναπαράσταση

Τι εννοούμε ως Σύστημα στην Συστημική Αναπαράσταση

Ένα Σύστημα είναι μια συλλογή στοιχείων που αλληλοεξαρτώνται μεταξύ τους για να εξυπηρετήσουν έναν σκοπό – αυτός είναι...

Η σελίδα αυτή είναι υπο κατασκευήΜπορούμε να σας ειδοποιήσουμε όταν θα είναι έτοιμη.

Συμπληρώστε το email σας και όταν η ιστοσελίδα περατωθεί θα σας ειδοποιησούμε να την δείτε.
Σας ευχαριστούμαι για το ενδιαφέρον σας.

Tel 6949392750

Απο κινητό πατήστε για κλήση.

From mobile Click To Call.